Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Fericirea

Ce inseamna Fericirea? Cu totii stim ca este unul dintre cele mai discutate subiecte din aceasta lume.
Conform dictionarului romanesc Fericirea insemna: “o stare de multumire sufleteasca intensa si deplina”. Atunci cand un om este fericit fata lui radiaza de bucurie, zambetul nu-i lipseste de pe buze, si de asemenea cei din jurul lui sunt multumiti, deoarece tututor le place sa stea in prezenta unui om pozitiv si plin de viata.
Cu toate acestea nu toti oameni au aceeasi viziune despre fericire; unii cred ca fericirea depinde de

lucruri materiale, de sufltetul pereche, de o cariera excelenta sau de multe alte motive.
Pentru noi crestinii, fericerea depinde de Dumnezeu.
Oameni din ziua de azi sunt nefericti pentru ca nu-L implica pe Dumnezeu in vietile lor. Intradevar, se poate ca un om sa aiba o viata implinita din punct de vedere material sau sa aiba multi prieteni si o familie care sa il iubeasca; insa toate astea nu sunt indeajuns. Un om fara Dumnezeu nu va fii niciodata cu adevarat fericit, pentru ca nu poate avea o multumire sufleteasca deplina.
Un lucru foarte important de stiut este ca a fii crestin nu inseamna ca vei fi fericit in fiecare clipa din viata ta. Diavolul nu se multumeste cu oamenii care sunt in lume, pentru ca ei sunt deja nefericiti. El incearca sa fure fericirea si copiilor lui Dumnezeu.

In Ioan 10:10 Isus zice „Hotul nu vine decat sa fure, sa junghie si sa prapadeasca. Eu am venit ca oile mele sa aiba viata, si s-o aiba din belsug.” Diavolul vrea sa ne fure fericirea prin diferite moduri si de cele mai multe ori implica starea noastra fizica si sufleteasca, oamenii din jurul nostru, traumele din viata noastra si problemele legate de starea financiara.
Asa usor ne pierdem fericirea si de atat de multe ori dam vina pe suferintele din viata noastra. Fiecare din noi avem greutati si fiecare din noi am avut intr-un fel sau altul o durere care o folosim ca si scuza sa nu fim fericiti.
Pentru mine… a fost moartea mamei mele, pentru altcineva poate fii o boala sau o un sot violent. Dar am invatat un lucru in anii acestia si anume ca fericirea mea nu trebuie sa depinda de circumstantele vietii mele ci trebuie sa depinda de Dumnezeu.
Joyce Meyer zice un lucru atat de adevarat si de important:
Fericirea nu este un sentiment ci o alegere„.
Alege sa fi fericit chiar daca poate nimic din viata ta nu merge asa cum tu doresti! Nu uita ca Dumnezeu e in control la toate. Chiar daca sentimentele si gandurile tale sunt negative, reactioneaza impotriva lor! Este o alegere! Lui Dumnezeu chiar ii pasa de fericirea ta!
Psalmul 5:11 zice intr-un mod minunat ca cei ce se incred in Domnul se vor bucura, asa ca ateapta ca Dumnezeu sa faca ceva in minunat!
Sa nu uiti ca prin fericirea ta si cei din jurul tau pot sa fie fericiti. Poate zambetul pe care tu il ai pe buze va fi o incurajare pentru multi. Fii o binecuvantare in locul in care esti si asa cum a zis celebrul Mark Twain, „Da sansa fiecarei zile sa fie cea mai frumoasa din viata ta.”

Nu mai sta in autocompatimire si alege sa fii fericit, Dumnezeu vrea sa te foloseasca! El a pus ceva maret in tine! Lasa-L pe Dumnzeu sa-si faca lucrarea minunata in viata ta.
In concluzie pot sa folosesc expresia pe care o imprumut de la americani adaugand ceva nou ” Don’ t worry and be happy because God is in control!”

Tania G.

0
  Alte postari
  • No related posts found.