Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Rugaciunea are prioritate!

In Daniel 6 :10 spune asa : ,,Desi stia ca s-a semnat decretul, Daniel continua sa mearga in casa lui, care avea ferestrele de sus deschise inspre Ierusalim si, de trei ori pe zi, se punea pe genunchi, se ruga si Il lauda pe Dumnezeul sau, asa cum facuse si mai inainte”

Cum se ruga Daniel dupa ce a aflat ca o sa dea de probleme daca o sa se mai roage Dumnezeului Lui? Ca si pana atunci, Daniel s-a rugat „ca mai inainte”. Dar de ce a ales Daniel sa isi puna viata in pericol cand putea pur si simplu sa se roage in secret sau in gand, oare Dumnezeu nu il asculta daca se ruga asa? Ba da il asculta, insa Daniel a ales sa se roage ca pana atunci , de trei ori pe zi cu geamurile deschise catre Ierusalim expunandu-se pericolului de a fi vazut ,lucru care s-a si intamplat, pentru ca a inteles ca viata lui de rugaciune nu trebuie sa fie influentata de situatiile din viata lui. Rugaciunea trebuie sa fie o prioritate in viata noastra indiferent de situatiile prin care trecem, indiferent de circumstante. Niciodata nu o sa ne putem scuza in fata Lui Dumnezeu pentru rugaciunile care nu le-am facut.

Prin rugaciune noi comunicam cu Dumnezeu, petrecem timp cu El si facem asta pentru ca Il iubim. Nu poti sa spui ca Il iubesti pe Dumnezeu si in acelasi timp sa nu petreci timp zilnic cu El in rugaciune , punand asta pe primul loc in viata ta. Cand cineva iubeste isi doreste sa comunice cu persoana iubita, sa petreaca timp cu ea. Ar fi un ipocrit sa spuna ca o iubeste si in acelasi timp sa comunice si sa o caute doar cand are nevoie de ceva de la ea , sau cand trece printr-o stare buna. O viata de rugaciune nu ar trebui sa se schimbe in functie de situatiile din viata mea. Ea ramane la fel cum si Dumnezeu ramane la fel! Dumnezeu nu se schimba, asadar viata mea de rugaciune nu trebuie sa se schimbe.

Martin Luther a facut o extraordinar de adevarata afirmatie: ” Am atat de multe de facut incat cred ca o sa incep cu trei ore de rugaciune” . Daca nu intelegi ca ai un Dumnezeu mare si ca rugaciunea are putere, ai putea sa spui ca afirmatia lui e ilogica ,dar de fapt in realitatea lui Dumnezeu asa stau lucrurile . Vrei ca Dumnezeu sa faca lucruri mari prin tine ? Roaga-te! Vrei ca viata ta sa se schimbe si sa treci la un alt nivel in relatia ta cu Dumnezeu? Roaga-te! Vrei sa scrii istorie? Roaga-te!

Ma doare atat de mult ca de atatea ori in nebunia noastra inversam lucrurile si in loc sa mergem inaintea lui Dumnezeu si sa cerem de la El putere , in loc ca in viata noastra, prioritara sa fie comunicarea cu El , noi luam fraiele si incercam sa facem lucrurile prin puterea noastra. Cantam fara sa-L implicam pe Dumnezeu, organizam fara Dumnezeu ,invatam fara sa cerem calauzirea Lui. Si tot ceea ce obtinem e un show (*spectacol) ieftin din care Dumnezeu e exclus. Atunci cand nu ne rugam , cand nu mergem in camaruta noastra sa cerem puterea Lui , ceea ce facem e sa ne bazam pe puterea noastra si rezultatul o sa fie mereu aceleasi: epuizare si goliciune.

DAR daca te rogi inainte sa canti , ingerii o sa cante cu tine , daca te rogi inainte sa organizezi, intelepciunea Lui Dumnezeu te va insoti, daca te rogi inainte sa inveti , El va vorbi prin gura ta . Pentru ca ceea ce faci tu, este sa recunosti ca esti limitat si ii dai totul Celui care nu are limite. Rezultatul va fi ceea ce doar Dumnezeu poate sa faca si anume prezenta Lui se coboara iar cerul pur si simplu invadeaza pamantul iar minunile incep sa aiba loc.
Incearca!

Robert D.

0
  Alte postari
  • No related posts found.